Sider

søndag 12. april 2015

Perfekt påske i paradis


Påske i Toscana. Går det an, da? Må jeg ikke ha ski og snø, skrape klister, oppleve hytta med peiskos, brettspill og vri åtter.

Påske i Toscana. 20 varmegrader. Shorts og t-skjorte. Gåturer i et spektakulært landskap, som består av olivenlunder, vinmarker og eikeskog. Plutselig en kafé rundt svingen. Vi stopper og unner oss et glass med bobler til to euro. Savner ikke kakaoen. Kjenner at sola tar tak. At skuldrene faller. At påske i Toscana gjør kroppen godt.Vi går tur hver dag. To timer. Kanskje tre. Til og med fire. Lettgått terreng. Alle er med. Det er helt utrolig å se ansiktene deres. Fornøyde folk. Smilet sitter løst. Vi snakker om alt og ingenting når vi går. Nyter den fantastiske utsikten.


Langt der inne ser vi Firenze. Bare seks kilometer unna i luftlinje, likevel er vi langt ute på landet. Midt inne i en olivenlund. Grønt så langt øyet kan se. Og der! Langt der inne konturene av kuppelen på verdens fjerde største katedral. Il Duomo i Firenze. I morgen skal vi inn dit. På selveste påskeaften er det tur i smugene. Et glass eller to, vi kaller det smugdrikking når vi henger i smuget med et glass i hånda. 


Vi bor i paradis, rettere sagt på Villa il Paradisino. Hos familien Belloni Filippi. En 500 år gammel vin- og olivengård i landsbyen Sesto Fiorentino. Spiser måltidene i familiens egen stue. herlige, ujålete folk. Nyter sol og varme i gårdens idylliske courtyard. Blir med på de turene vi vil bli med på. Lager påskedagene selv, tar for oss av det kulinariske, kan man ha det bedre?Deilig å komme tilbake til gården om ettermiddagen. Kjenne at kropp og sjel har fått det påfyllet de fortjener. Vi møtes under sitron- og appelsintrærne i courtyarden. Kanskje tar vi et fortjent glass eller to. Blir sittende og småprate, spennende å bli kjent med positive mennesker som vet å by på seg selv. Heldigvis er det enda et par dager igjen.

Ikke bare påsketurer. Det er her vi også har mat- og vinturer vår og høst. Treningsturer om våren. Åtteretters middag for skrivekursene som arrangeres på et hotell inne i Firenze. Vi har funnet et perfekt paradis, et nydelig utgangspunkt for arrangementene våre. Lokale folk som byr på seg selv. Ingen tvil om at påske i Toscana absolutt går an. Å komme til Villa il Paradisino er som å komme hjem.

Ingen kommentarer: